Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Με 100 Start-Up επιχειρήσεις έντασης γνώσης μπορούμε να βιώσουμε μια μεγάλη αλλαγή στην Ελληνική οικονομία

Η κρίση πέρασε και μας άφησε αλώβητους. Αποκάλυψε όμως τα διαχρονικά, διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας. Η διεθνής κρίση δεν ήρθε στην Ελλάδα, παρά μόνο τα απόνερά της. Κι αυτά όμως ήταν αρκετά για να στείλουν την οικονομία μας στην εντατική.

Οι νέοι, το δημιουργικότερο -κανονικά- τμήμα του πληθυσμού, έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας. Στερούμαστε τη χαρά της δημιουργίας. Τη δικαιούμαστε και την απαιτούμε!

Θέλουμε να προσφέρουμε στην κοινωνία και την οικονομία σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, που είναι μεγάλες. Ζητάμε από την κοινωνία και την οικονομία όσα έχουμε ανάγκη, που είναι λογικά.

Απαιτούμε πρώτα απ' όλα να μας χαρακτηρίζει ότι δημιουργούμε και όχι ότι καταναλώνουμε, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι μηχανισμοί των πολυεθνικών που έχουν αποφασίσει η Ελλάδα να είναι χώρα-καταναλωτής. Εμείς όμως θέλουμε την Ελλάδα χώρα-παραγωγό.

Οι νέοι επιχειρηματίες ζητούμε να μας δοθεί η ευκαιρία που δικαιούμαστε.

Εκατό νέες επιχειρήσεις έντασης γνώσης και εξωστρέφειας με προϊοντικό προσανατολισμό, θα αλλάξουν τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη.

Το ΤΑΝΕΟ είναι ένα λαμπρό παράδειγμα επιτυχούς σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Διαχειρίζεται περισσότερα από 250Μ€. Οι νέοι επιχειρηματίες ζητάμε το 10% των κεφαλαίων αυτών να επενδυθεί σε εκατό νέες επιχειρήσεις έντασης γνώσης και εξωστρέφειας με προϊοντικό προσανατολισμό. Οι επιχειρήσεις αυτές θα δώσουν μια νέα θέση για την Ελλάδα στην παγκόσμια οικονομία και θα αξιοποιήσουν, επιτέλους, την τεράστια εθνική επένδυση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Τα κεφάλαια αυτά θα επενδύονται από τα VCs του ΤΑΝΕΟ μετά την έγκριση της ειδικής επενδυτικής επιτροπής που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό και τη σύμφωνη γνώμη του ΤΑΝΕΟ.

Οι νέοι επιχειρηματίες έχουν αυτοπεποίθηση και υψηλούς στόχους. Έχουν όραμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο. Το ελληνικό κράτος θα μπορέσει να ακολουθήσει; Ας είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το κάνει.

Αναμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ως τη Νίκη, Πάντοτε, Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Αγαπημένε Δάσκαλε Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Ήταν Ιούνιος του 1996, διάβαζα μαθηματικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις της επόμενης μέρας. Στιγμή ιερ...